KL-kirjat / Tasavallan paimenkoirat


Keskustan Lehtimiehet ry on 80-vuotisjuhlavuonnaan koonnut kirjan Suomen maakuntalehtien, radion ja TV:n toimittajien työstä ja toiminnasta Suomen murrosvaiheissa. Sanankäytön ammattilaiset tekivät elävän ja jännittävän teoksen.

Kirjoittajilla on paljon ennen julkaisematonta materiaalia itselleen läheisistä ihmisistä, joiden toimia, näkemystä ja aatetta kirjassa esitellään. Teos antaa laajan perspektiivin maamme itsenäisyyden ajan historiaan. Se syventää tietojamme toimittajista ja tiedotusvälineiden kehitysvaiheista. Lisäksi se kuvaa värikkäästi ja elävästi median merkittävien vaikuttajien elämn ratkaisuvaiheita ja toimitusten arkista aherrusta.

Kohtaamme ihmisiä, jotka ovat puolustaessaan aatettaan ja näkemystään joutuneet Siperiaan, vankilaan tai jättämään tehtävänsä. He ovat tinkimättä noudattaneet toimittajan velvollisuutta palvella totuutta ja lukijoitaan jopa henkensä uhalla.

Kirjan motto voisi olla "Jos suola käy mauttomaksi, milläs sitten suolataan".

Kirjan tiedot

Toimittanut Pekka Juntunen
Kirjoittajat:
Alpo Merilä, Marjatta Väänänen, Tellervo Hoppula, Reijo Perälä, Timo Mikkilä, Pentti Pulakka, Kalervo Siikala, Johannes Virolainen, Kaija Kaijala-Vuorinen, Otso Kukkonen, Mauri Auvinen, Eeva-Liisa Honkakoski, Kari Hokkanen, Jukka Juusela, Tuomo Paalanen, Sauli Pyyluoma, Lassi Jaakkola, Arto Rautio, Mirja Savolainen, Matti Korhonen, Jouko Tyyri, Seppo Sarlund, Esko Hilska, Esko Suikkanen, Eila Järnfors, Antti O. Arponen, Jouko Loikkanen ja Paavo Kähkölä.

ISBN 952-91-1331-5
Gummerus Kirjapaino Oy
Jyväskylä 1999
s. 286, 180 mm x 253 mm

Hinta: 15 euroa