Uutisarkisto

2007-10-01 Syyskokous 2007: yhdistyksen uusi hallitus

Keskustan Lehtimiehet on huolissaan suomalaisten huonosta Venäjä-kuvasta. Helsingissä pidetyn lehtimiesjärjestön syyskokouksen mielestä Suomessa tulisi panostaa kansalaisten Venäjä-tuntemuksen lisäämiseen. Syyskokous peräänkuulutti erityisesti journalisteille lisämahdollisuuksia tutustua itäisen naapurimaan asioihin ja kulttuuriin.


Keskustan Lehtimiehet ry:n puheenjohtaja Pirkko Wilén ja pääministeri Matti Vanhanen Keskustan Lehtimiesten syysseminaarissa

Lehtimiesten puheenjohtajana jatkaa Suomenmaan toimituspäällikkö Pirkko Wilén. Syyskokous valitsi jatkamaan yhdistyksen hallituksessa Marja Tyynismaa-Rintalan, Kristiina Siikalan, Seppo Rokan, Tuomo Paalasen, Mervi Partasen ja Esko Hilskan.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Manti Rautio-Laine ja Inkeri Marttila. Yhdistyksen toiminnanjohtajana työskentelee Tuomas Koivuniemi.

Puheenjohtaja Wilén pohti omassa puheenvuorossaan median etiikkaa ja vastuuta. Mediassa ja mediatyöpaikoilla olisi hänen mielestään syytä käydä keskustelua siitä, mihin suuntaan ollaan menossa. Samalla hän otti kantaa myös Julkisen sanan neuvoston (JSN) rooliin. -JSN:n roolia on kehitettävä. On hyvä asia, että neuvoston puheenjohtajan roolia päätöksenteossa vahvistetaan ja hän voi ratkaista itsestään selviä tapauksia, hän totesi.

Julkisen sanan neuvostolle etsitään parhaillaan uutta puheenjohtajaa Kalevi Kivistön jätettyä tehtävän syksyllä. Wilén huomautti, että tähän saakka neuvoston johdossa on ollut vain varttuneita miehiä. -Olisiko nyt aika valita tehtävään nainen, joka on kokenut ja jolla on riittävä kiinnostusta tehtävään.

Tuomas KoivuniemiEdelliset uutiset:
» 2019-05-19 Keskustan Lehtimiehet ry.
» 2007-10-06 Keskustan Lehtimiesten kannanotto tekijänoikeuskysymysten siirtoon
» 2007-10-01 Syyskokous 2007: yhdistyksen uusi hallitus
» 0000-00-00 Keskustan Lehtimiehet